Gemeentebestuur probeerde herdenkingsdienst voor de vermoorde Alexandra te stoppen

Zweden – Gemeente Örnsköldsvik heeft geprobeerd om een herdenkingsdienst te stoppen voor de 22-jarige Alexandra Mezher. Omdat het werd beschouwd als een schending van de “gemeentelijke procedures”. Maar vandaag werd de herdenkingsdienst toch gehouden, ondanks protesten van de gemeente, schrijft SVT.

Afgelopen maandag werd Alexandra Mezher met een mes vermoord in een accommodatie voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Mölndal, toen ze probeerde een ruzie te sussen tussen twee mannen in de accommodatie. Mezher werkte in de accommodatie en was het enige personeelslid aanwezig toen ze door een asielzoeker met een mes meerdere malen in haar rug werd gestoken. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis overleed ze aan haar zware verwondingen.

De moord heeft door heel Zweden veel werknemers geraakt die in asiel tehuizen voor vluchtelingkinderen werken, waaronder ook het personeel van een zelfde accommodatie in Örnsköldsvik. Daarom wilden ze een herdenkingsdienst organiseren ter ere van hun vermoorde collega in Mölndal.

Maar daar was de gemeente Örnsköldsvik het niet mee eens. Toen Malin Hansson, die het hoofd is…

View original post 271 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s