Tsjechië heeft schijt aan de vluchtelingendeal

Niet bepaald het gehoorzaamste jongetje van de klas. Zo zou je het gedrag van de Tsjechische regering kunnen beschrijven in samenhang met de rest van de EU om het probleem van de immigratiestroom uit de derde wereld op te lossen, ook niet na de beslissing van de Europese Unie verleden jaar om een verplichte quota in te voeren.

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec veegt zijn reet af met de verplichte EU-quota, en heeft verklaard dat zijn land helemaal gaat stoppen met het opnemen van asielzoekers – en de boete gaat betalen die de EU in gedachte heeft om Tsjechië komende najaar mee te straffen.

Liever een belachelijke hoge geldboete dan de immigratie uit de derde wereld. Kan men het besluit van de Tsjechische regering samenvatten, na de ontvangst van twaalf van de 1.600 asielzoekers die de EU ingedachte had het land mee op te schepen.

Men is tevreden met twaalf asielzoekers en heeft verder geen behoefte aan…

View original post 180 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s