De geregisseerde val

E.J. Bron

Screenshot_13

(Door: Wans Horst)

De drie senatoren die mogelijk de tweede val van het kabinet Rutte hebben ingezet, mogen dan misschien scheidend zijn, hun partijdiscipline is nog lang niet weg. Dat is ook niet zo handig als je nog veel semipolitieke baantjes wilt bekleden na de politiek. Voor Rutte zelf is het ook niet leuk allemaal; hij kreeg geen gezond land om te besturen, het land had voor het eerst deze eeuw een turbulente tijd achter de rug en Rutte was gewoon een pion van de echte machten binnen Nederland en Europa. Pionnen worden altijd mooie verhalen toevertrouwd die zogenaamd niemand anders mag weten, waardoor zij narcisten worden, onbereikbaar voor elke kritiek. Zij grijpen de toegeworpen schijnzekerheid met beide handen aan om hun diepgewortelde onzekerheid te maskeren. Rutte had natuurlijk ook al een loopbaan bij Unilever achter de rug en is kennelijk grootgebracht in een Koude Oorlog-achtige setting waar hij…

View original post 526 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s