Kopie van xandernieuws.punt.nl

De wereld wacht een apocalyptisch scenario als het ISIS lukt om Pakistaanse kernwapens in handen te krijgen.

In heel Pakistan verschijnen op steeds meer plaatsen zwarte IS(IS) vlaggen, posters, pamfletten en graffiti. Een grote groep terreurleiders, waaronder van de Taliban, is inmiddels achter ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi gaan staan, de zichzelf verklaarde Kalief van de islam. Pakistan is het enige moslimland met kernwapens. Het behoeft geen uitleg dat als IS(IS) deze kernwapens in zijn bezit weet te krijgen, de gevolgen voor de wereld niet te overzien zullen zijn. Het risico hierop is veel groter dan in het Westen wordt gedacht.

De Pakistaanse media berichtten onlangs dat een groep van tien ISIS-commandanten in Baluchistan (zuidelijk Pakistan) zijn om de Therik-i-Taliban Pakistan (TTP) en de Baloch vrijheidsbeweging in zijn internationale moslimcoalitie op te nemen. Inmiddels zouden de woordvoerder van de TTP en zes leiders hun loyaliteit aan ISIS hebben verklaard. Enkele weken geleden zwoer de eerste TTP-terreurgroep al openlijk trouw aan ISIS-leider Baghdadi. Een andere lokale beweging deed hetzelfde.

Massale steun voor jihad

De komst van ISIS zal het toch al in politieke, sociale en economische chaos verkerende Pakistan nog verder ontwrichten. De steun van ISIS voor de vrijheidsstrijders in Baluchistan en de FATA-jihadisten zal het losmakingsproces van deze provincies versnellen. Bovendien blijkt uit peilingen dat de gewelddadige jihad bijna unaniem door de Pakistaanse moslimbevolking wordt gesteund.

Recent meldden we dat over de hele wereld steeds meer moslimgroepen en –bewegingen hun Bay’at (eed van trouw) geven aan ISIS, waaronder grote en bekende terreurorganisaties zoals Al-Nusra (Al-Qaeda in Syrië en Libanon), AQIP (Al-Qaeda in Jemen), Ansar al-Sharia in Libië en Ansar Bayt al-Maqdis in de Egyptische Sinaï.

Corrupt Pakistan kan ISIS kernwapens geven

Pakistan heeft naar schatting minstens 100 kernbommen, en is daarmee tot nu toe het enige nucleair bewapende moslimland. Hoewel deze wapens hoofdzakelijk gericht zijn tegen buurland annex aartsvijand India, zouden er ook afspraken zijn gemaakt met Saudi Arabië, dat een aantal van deze kernkoppen zal krijgen zodra Iran eveneens een kernwapenstaat wordt.

ISIS is veel sterker dan Al-Qaeda, en heeft in Irak reeds chemische wapens ingezet tegen de Koerden. Het gevaar dat ISIS enkele kernbommen van Pakistan –misschien wel het meest corrupte en meest islamistische land op Aarde- in zijn bezit weet te krijgen, moet daarom niet worden onderschat.

De Pakistaanse kerngeleerde Abdul Qadeer Khan gaf in 2004 toe dat hij met toestemming van de toenmalige militaire leider, generaal Musharraf, nucleaire technologie aan Noord Korea, Libië en Iran heeft doorgespeeld. Zelfs al zou het ISIS niet lukken om Pakistaanse nucleaire installaties te veroveren, lijkt het daarom slechts een kwestie van tijd voordat bepaalde elementen in het leger –dat de terreurgroepen gebruikt voor een proxy-oorlog tegen India en Afghanistan- kernbommen aan ISIS zullen verkopen of geven.

Apocalyptisch scenario

Zodra dat gebeurt kan de hele wereld zich opmaken voor een waar apocalyptisch scenario. ISIS en Al-Qaeda maken nu al gebruikt van een fatwa van een hoge Saudische moslimgeestelijke die hen toestaat om massavernietigingswapens te gebruiken tegen het Westen. Ook werden in Syrië ISIS-documenten aangetroffen waarin nauwkeurig stond beschreven hoe onder andere de builenpest en ebola als biologische wapens tegen de bevolking in het Westen kunnen worden ingezet.

De Iraakse researcher Hisham al-Hashima zei in oktober dat hij op bewijs was gestuit dat ISIS, Al-Qaeda en Taliban zich gaan verenigen, en samen grote aanslagen in Europa willen gaan plegen, om uiteindelijk de Derde Wereldoorlog in gang te zetten. Ook de Saudische koning Abdullah waarschuwde dat de jihadisten hun extreem bloederige veroveringstocht tegen Europa en zelfs tegen Amerika zullen voortzetten.

Veel moslimterroristen van ISIS, Al-Qaeda en andere terreurgroepen worden geïnspireerd door een 1300 jaar oude islamitische profetie, die ‘malahim’ –het Bijbelse Armageddon- voorspelt zodra het Westen militair ingrijpt in Syrië.

Xander

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s