De noodzaak van kritiek op de islam

Uit naam van Islam, geen kritiek?

eunmask

tolerance2

RP: Kritiek op de islam en op islamieten is GEEN discriminatie maar een noodzaak, omdat uit naam van de islam aan de lopende band en met een steeds grotere frequentie de meest onmenselijke daden worden gepleegd!

Kritiek is  een noodzaak, omdat barbarisme niet alleen zal toenemen als wij het blijven negeren en wegkijken, maar wij hieraan ook medeplichtig zullen zijn…

Het vrije woord heeft voor ons een belangrijke functie. Dankzij de vrije meningsuiting kunnen spanningen ontladen, maatschappelijke knelpunten worden blootgelegd, kunnen we de confrontatie met problemen aangaan en is verandering mogelijk.

Juist als het om godsdienst gaat, heeft het vrije woord extra bescherming nodig. Godsdiensten als christendom en islam hebben de neiging zichzelf tegen kritiek te beschermen door het te verbieden, en indien mogelijk strafbaar te stellen. Maar het taboe op de godsdienstkritiek is juist de oorzaak van het gevaar van vele godsdiensten. Het gaat ten koste van andersdenkenden, en leidt…

View original post 422 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s