Voorleesverhaaltje voor het slapen gaan voor Sylvana Simons

A little bit of history about the Ottoma expansion and slavery in Dutch.

Je bent nu toegetreden tot een Turkse partij. Ik weet, voor je daar over begint, andere minderheden worden ook aangezocht. Wat jij niet weet, is dat dat usance is binnen de islamitische veroveringsdrift om andere minderheden voor het karretje te spannen. Maar daar wil ik je niet over voorlezen.

Je bent heel begaan met de slavernij begrijp ik. Ik ook. Ik hecht zeer aan mijn, en ieder anders, vrijheid. Onze voorouders hebben verschrikkelijke dingen gedaan. Die van jou verkochten slaven aan die van mij. En jouw voorouders hadden die op hun beurt hoogstwaarschijnlijk weer gekocht van de Mohammedanen, dat waren en zijn tenslotte de grootste slavenhandelaars- en houders aller tijden (archiefje).

Maar gelukkig dwongen de Amerikanen en Europeanen uiteindelijk bijna de hele wereld om met die walgelijke praktijk te stoppen.

Ik wil je iets voorlezen over de geschiedenis van Turkije. Het gaat over slavernij, waar jij en ik…

View original post 493 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s