Tables turned: Alexander Pechtold is antidemocraat geworden

D66, leugenaar Pechtold

E.J. Bron

Screenshot_54

(Door: Meindert Fennema)

De democratiseringsagenda is van links naar rechts verschoven

Na het referendum over de Europese Grondwet, het referendum over het verdrag tussen de EU en de Oekraïne en als klap op de vuurpijl het Brexit-referendum zijn de politieke verhoudingen definitief omgekeerd. Vroeger was links voor meer democratie en beriep zich daarbij op het leerstuk van de volkssoevereiniteit (‘alle macht aan het volk’  riepen Paul Rosenmöller en Jan Marijnissen in hun jonge jaren). En ook D66 maakte zich in 1966 sterk voor verdergaande democratisering door middel van staatsrechtelijke hervormingen.

Democratiseringsagenda is van links naar rechts verschoven

Screenshot_53Nu zijn het de uiterst rechtse partijen die zich met een beroep op de volkssoevereiniteit sterk maken voor meer volksinvloed. De democratiseringsagenda is dus van links naar rechts verschoven. En de partijen die zich ooit sterk maakten voor volksraadplegingen (D66 en GroenLinks) haasten zich nu op hun schreden terug te keren…

View original post 112 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s