GRIEKSE TRAGEDIE

E.J. Bron

Screenshot_79

(Door: trias politica)

Griekenland is er in drie stemrondes niet in geslaagd een nieuwe premier te benoemen. Hierdoor zijn nieuwe verkiezingen nodig in het door schulden en sociale wanorde geteisterde land. Wat zullen de gevolgen zijn?

Er komen wéér nieuwe verkiezingen in Griekenland. Ook na drie stemrondes kon het Griekse parlement het niet eens worden over een geschikte presidentskandidaat en dus moeten er verkiezingen worden uitgeschreven volgens de Griekse wet. Die verkiezingen dreigen een overwinning te worden voor de linkse eurokritische partij Syriza en de ontwikkelingen zullen zonder enige twijfel met argusogen worden gevolgd door Brussel.

Er lijkt geen einde te komen aan de Griekse tragedie. Wat ging er aan vooraf? In januari 2010 waarschuwde de toenmalige premier Papandreou van Griekenland dat het land moeite had om aan zijn internationale financiële verplichtingen te voldoen. Een schok van ontzetting en ongeloof voer door de financiële markten, die tot dan toe elk…

View original post 7 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s