Hoe een beschaafde oorlog uitvechten tegen een onbeschaafde vijand [Eric R. Mandel]

Het beste idee voor 2015….met gelijke munt terugbetalen… Uitroeien dus.

Brabosh.com

henningSyrië, 3 oktober 2014. Alan Henning was een Britse taxichauffeur die naar Syrië was getrokken om daar als vrijwilliger voor een humanitaire organisatie de vluchtelingen te helpen. Hij was het vierde westerse slachtoffer die werd vermoord door Islamistische Staat (ISIS/ISIL), die bovendien het beeldverslag van de ruige onthoofding met een mes op YouTube plaatste bij wijze als waarschuwing en afschrikking.

Hoe vecht je een oorlog uit tegen een vijand die meer van de dood houdt dan van het leven? Hoe vecht je een oorlog uit tegen mensen die, in naam van de religie, willekeurig moorden, tot slavernij brengen en onschuldige kinderen, vrouwen en mannen martelen? Hoe handhaaft u een moreel kompas terwijl u wordt geconfronteerd met een vijand die totaal geen respect heeft de oorlogsregels? Om te beginnen met deze vragen te beantwoorden, moeten we beginnen met een eerlijke behandeling van onze veiligheidsbelangen.

hamas-isisIn deze ‘oorlog,’ zijn militaire operaties wellicht…

View original post 1.152 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s